ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ.

Και μέσα σε όλα,καταργούν το θέατρο απο το σχολείο.
Δεν υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν οι καθηγητές,θα μου πεις.
Ναι,αλλά δεν κόβεις απο κει.
Όχι απο την τέχνη,όχι απο την παιδεία.Δεν κόβεις την παραμικρή υπόνοια τέχνης απο την παιδεία.Τί θα κερδίσει το παιδί απο το θέατρο στο σχολείο;Μπορεί να αποκτήσει ταυτότητα.Μαλλον να αποκτήσει την ελευθερία να επιλέξει ταυτότητα και να γνωρίσει εναν ολόκληρο νέο δημιουργικό κόσμο.
   Το παιδί έχει άπειρες δυνατότητες και δεν πρεπει να μεινουν αναξιοποίητες.Τόση ενέργεια,τόση φαντασία.Τα παιδιά μας εχουν δικαίωμα να παίξουν,να μάθουν να εμπιστεύονται,να εκτίθονται-σε εναν κόσμο που κυριαρχεί φόβος.Και το σχολείο πρέπει να τα στηρίξει.Αν το παιδί δεν μάθει την τέχνη του θεάτρου από νωρίς,είναι απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει την υποκρισία του αληθινού κόσμου.Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να ανακαλύψουν τον εαυτό τους ή έστω να γελάσουν,τουλάχιστον,σε ένα σχολείο-κλουβί.
  Μιλάμε για την Αρχαία Ελλάδα και θεοποιούμε τους φιλοσόφους και τους τραγικούς ενώ παράλληλα,δημιουργούμε απαίδευτους,ακαλλιέργητους ανθρώπους.Ξεχνάμε ότι το θέατρο γεννήθηκε εδώ,ότι διδάχτηκε κρυφά όταν οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε σπίτι, μα ούτε καν να φάνε.Και μπορεί πολλοί να υποτιμούν την τέχνη αλλά ας μην ξεχνούν πως η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και είναι μοναδική παρηγοριά στη σαπίλα του χρόνου.
  Αλλά,το θέατρο το θυμόμαστε μόνο Κυριακή απογευμα-πως να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο,να βαλουμε την πολιτιστικη μας μάσκα.(ακόμα και αυτό θεατρο είναι).Σαν τα πρόβατα,βλέπουμε κάτι χωρίς να κρίνουμε.Και πώς να κρίνει κανείς αν δεν έχει μάθει να σκέφτεται;Πώς να σκεφτεί χωρίς την παιδεία;Και πως να δει ενα έργο τέχνης χωρίς καλλιτεχνική παιδεία;Φαύλος κύκλος.
 Ζούμε σε μια κοινωνία,ένα λαό,που δεν έχει μάθει να σκέφτεται και θέλει να το διαιωνίσει.Δεν πρεπει να αφήσουμε να μας αφοπλίσουν,δεν πρέπει να μείνουμε κουφάρια.
Ζούμε σε ένα μεγάλο θέατρο,με γερούς υποκριτές,σε ένα θέατρο όχι παραλογου-αλλά παράλογων,όπου οι ρόλοι μοιραζονται αυθαίρετα.