ΔΕΚΑ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.


Είτε ο κόσμος έχει τα χάλια του τελευταία,είτε εγώ είμαι γκρινιάρα.

Όπως και να 'χει πρέπει να αυθυποβαλλόμαστε,βεβαίως-βεβαίως και να βρίσκουμε τρόπους να τα βλέπουμε όλα ρόδινα.
10 τρόποι για να μας φτιάξει η μέρα:
1)Βάζουμε αγαπημένη μας μουσική,αφήνουμε φως να μπει στο σπίτι και αρχίζουμε να καθαρίζουμε με ρυθμό Χιονάτης μέχρι ο χώρος μας να μοσχοβολάει,να είναι όμορφος και να μη μας πνίγει.
2)Αφού εχουμε ψιλοκουραστει από το μάζεμα,λέμε να το γαμήσουμε τελείως και να κάνουμε γυμναστική.Χορεύουμε όπως μας αρέσει και χτυπιόμαστε σαν τα χταπόδια από τοίχο σε πάτωμα με κίνδυνο εξάρθρωσης.Διπλό το καλό:και εκτόνωση και κορμάρα.
3)Αφιερώνουμε χρόνο στο να κάνουμε ένα μπάνιο και να χαλαρώσουμε,να χαζέψουμε τον εαυτό μας,να μας περιποιηθούμε και να γίνουμε όπως μας αρέσουμε.
4)Βγαίνουμε έξω χωρίς να έχουμε κανονίσει τίποτα και με κανέναν,κλείνουμε το τηλέφωνο και προχωράμε ελεύθεροι και με νοοτροπία τουριστική για να ανακαλύψουμε δρόμους,κτήρια,πρόσωπα,την πόλη μας και ό,τι άλλο.Ίσως μια φωτογραφική μηχανή να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για να μας συνοδεύει.Γενικά,προτείνω κάτι δημιουργικό. (σκιτσάκια,μουσική,κάμερα κλπ)
5)Αν θέλουμε ψωνίζουμε μικροπραγματάκια που στερούμαστε καιρό τώρα ή διστάζουμε να πλησιάσουμε,γιατί- έλα μωρέ,δεν το χρειαζόμαστε,αυτό μας λείπει κοκ.Στο φαγητό,δεν το συζητώ,τρώμε κάτι που μας αρέσει αλλά δε μας βαραίνει.
6)Εφόσον έχουμε κάνει τη βολτάρα μας,έχουμε μπει σε μαγαζιά,έχουμε ανακαλύψει διάφορα,έχουμε κάτσει στο δρόμο να χαζέψουμε τους περαστικούς,έχουμε πάρει free press,έχουμε ίσως χωθεί σε κανένα μπαζάαρ ή έχουμε κάνει ό,τι μας τη βαρέσει τελος πάντων,αποφασίζουμε να κάτσουμε και να σκεφτούμε τι θέλουμε.Οργανωνουμε τα προβληματα μας και προσπαθούμε να βρούμε λογικά λύσεις.Τελειώνουμε με αυτό και μετά παμε παρακάτω.
7)Βρίσκουμε τα άτομα που αφορά κάποιο/α από τα προβλήματα μας και μιλάμε ανοιχτά.Προσπαθούμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να λειτουργούμε αφαιρετικά.Βγάζουμε από μέσα μας.Αλλά δε χρειάζεται να φορτώσουμε σε κανέναν.Προσοχή,δε θέλουμε τύψεις.Σκεφτόμαστε τον άλλο.
8)Ουφ,πάει το δύσκολο.Πάμε σε πιο εύκολο.Παίρνουμε τηλέφωνο ή τέλος πάντων επικοινωνούμε με άτομα για τα οποία αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη.Τους ευχαριστούμε ή προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό για αυτούς.Είναι καλό να δίνουμε αγάπη χωρίς να μας το ζητησουν.
9)Εχουμε ανεβασμένη πλέον διάθεση και ενέργεια και κοινωνικοποιούμαστε σχετικά.Πάμε σινεμά,σε κάποια συναυλία που μας αρέσει,αράζουμε κάπου,φλερτάρουμε.Εκατομμύρια επιλογές.
10)Γυρνάμε στο καθαρό μας σπιτάκι(εάν δεν οδηγηθήκαμε σε άλλο,αφού φλερτάραμε-σε αυτή την περίπτωση have fun) και σκεφτόμαστε πόσο γαμάτα περάσαμε,αν θέλουμε γράφουμε τι κάναμε για να το θυμόμαστε και πέφτουμε για ύπνο.
Την επόμενη μέρα,μπορούμε να λουστούμε τις συνέπειες του ότι μπορεί να μην πήγαμε στη δουλειά,να μιλήσαμε σαν μαστουρωμένοι στη μαμά μας,να εξομολογηθήκαμε πράγματα που δεν έπρεπε σε κάποιο γκόμενο,να αδειασε το πορτοφόλι μας,να πονάει ο κώλος μας ,αλλά επίσης μπορούμε να γελάσουμε με την πάρτη μας και να πούμε ότι το κάναμε "γιατί μας αξίζει".
Η διάθεση μας και μόνο που τα σκεφτήκαμε όλα αυτά θα είναι καλύτερη.
Εγώ τουλάχιστον που βαριέμαι αυτή τη στιγμη να τα κάνω και θα πέσω για ύπνο,νιώθω πιο καλά.
Ενα πολυ σημαντικο πράγμα που ξέχασα,είναι να ακούσουμε ιδέες από άλλους.Όχι απαραίτητα γνωστούς και να είμαστε ανοιχτόμυαλοι.Οπότε,αν έχετε προτάσεις,ρίχτε τις.
Καλή σας μέρα,άρτομα :)